Hyppää sisältöön
Opiskelijat istuvat uusissa tiloissa pöydän ääressä

Hakeminen

Voit hakea lukioon, kun olet suorittanut perusopetuksen oppimäärän. Opiskelijat valitaan perusopetuksen päättötodistuksen seuraavien oppiaineiden arvosanojen aritmeettisen keskiarvon osoittamassa järjestyksessä: äidinkieli ja kirjallisuus, toinen kotimainen kieli, vieraat kielet, uskonto tai elämänkatsomustieto, historia, yhteiskuntaoppi, matematiikka, fysiikka, kemia, biologia, terveystieto ja maantieto.

Kajaanin lukion keskiarvorajat ovat:

 • yleislinja 7,00
 • musiikkilinja 7,00 + pääsykoepisteet 1 – 10 p.

Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, vaadittava keskiarvo voi nousta korkeammaksi kuin 7,00.

Kajaanin lukion hakuopas 2023
 • Yhteishaku syksyllä 2023 alkavaan koulutukseen on 21.2. – 21.3.2023. Hakemus on jätettävä viimeistään 21.3.2023 klo 15.00 mennessä osoitteessa opintopolku.fi. Hakulomakkeeseen merkitään omiksi hakutoiveiksi kaikki Kajaanin lukion koulutuslinjat, joille haet. Valittavissa on yleislinja ja musiikkilinja.

  Kajaanin lukioon hakiessasi täytät Kajaanin lukion ainevalintakortin ja Opiskelijan tiedot -lomakkeen. Saat ainevalintakortin ja lomakkeen omalta opoltasi tai voit tulostaa ne Kajaanin lukion verkkosivustolta kohdasta Hakulomakkeet.

  Kajaanilainen, peruskoulussa opiskeleva hakija palauttaa lomakkeet opinto-ohjaajalleen. Muu hakija palauttaa lomakkeet Kajaanin lukiolle 21.3.2023 mennessä.

  Jos keskiarvosi riittää Kajaanin lukioon, sinut sijoitetaan ylimmän (1.) hakutoiveesi mukaan: esim. jos lukiomme yleislinja on 1. sijalla, sijoitus tapahtuu sille, vaikka 2. sijalla olisi musiikkilinja. Hakutoiveita ei voi muuttaa hakuajan jälkeen.

 • Pääsykoe musiikkilinjalle

  Musiikkilinjan pääsykoe on maanantaina 15.5.2023.

  Pääsykokeeseen kutsutaan kaikki musiikkilinjalle hakeneet hakukelpoiset hakijat. Saat kutsun kokeeseen kirjeitse yhteishaun hakemuksessa antamaasi postiosoitteeseen. Kutsukirjeessä annetaan tarkemmat ohjeet pääsykoetta varten.

Opiskelijavalinnan tulokset

Saat tiedon opiskelupaikasta kirjeitse aikaisintaan 15.6.2023. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi nettihakemukseen, saat tulokset myös sähköpostiisi.

Kajaanin lukion opiskelijoiksi valittujen nimet julkaistaan valintatulosten julkaisupäivänä Kajaanin lukion sivuilla (ainoastaan hakulomakkeella nimenjulkaisuun luvan antaneiden). Valittujen nimilista julkaistaan myös lukion ylätasanteen ulko-ovessa valintatulosten julkaisupäivänä.

Lukiopaikan vastaanottaminen

Kaikille opiskelupaikan saaneille postitetaan päätös opiskelupaikasta. Mukana on ohjeet paikan vastaanottamisesta sekä opintojen alkamisesta. Opetushallitus lähettää 15.6.2023 alkaen sähköpostiviestin opiskelupaikan saaneille. Viestissä olevan linkin kautta voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisesti. Ota vastaan opiskelupaikkasi mahdollisimman pian valintatiedon saatuasi ja viimeistään 29.6.2023.