Terveydenhoito

Terveydenhoidon päätehtävänä on auttaa opiskelijoita terveyden ylläpitämisessä. Ohjausta annetaan kaikissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Lukion terveydenhoitajan vastaanotto on terveysasema VITALissa Opintie 3 D:ssä (Kainuun ammattiopiston asuntola). Terveydenhoitajan luona voit käydä keskustelemassa henkilökohtaisista asioista ja saada ensihoito-ohjeita sairauksissa yms. elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Lukioilla ei ole lääkäripalveluita, joten lääkärin antama sairaanhoito tapahtuu oman alueen terveyskeskuksen lääkäreiden vastaanotoilla.

Tarkempia tietoja palveluista saat terveydenhoitajan infoissa syksyllä sekä oppilaitosten ilmoitustaululta.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat kutsutaan terveystarkastukseen lukuvuoden aikana. Jos sinulla on jokin pysyvä sairaus, vamma tai seurantaa vaativa terveydellinen tekijä, ota yhteys terveydenhoitajaan heti opintojen alettua. Näin saamme varmistettua turvallisen opiskelun.

Kajaanilaiset opiskelijat saavat hammashoitopalvelut oman asuinalueen terveyskeskuksen hammas-hoitolasta, jonne varaavat itse ajan (alle 18-vuotiaille hoito on maksuton). Vieraskuntalaiset hoidetaan omissa kunnissaan, poikkeuksena särky- ja hammastapaturmat, jolloin voit ottaa yhteyttä Kajaanin hammashoitolan neuvontaan.