Hyppää sisältöön
""

Yhteishaku lukiokoulutukseen keväällä 2021

Yhteishaku lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen on 23.2. – 23.3.2021. Hakeminen tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaussa voivat hakea perusopetuksen tänä keväänä tai perusopetuksen aiemmin päättäneet, joilla ei ole aiemmin suoritettua toisen asteen tutkintoa.

Pääsykokeet/soveltuvuusarvioinnit

Kajaanin lukio kutsuu hakijat pääsykokeeseen/soveltuvuusarviointiin kirjeitse.

  • Kajaanin lukio, musiikkilinja 10.5.2021

Kajaanin lukion monipuolinen kurssitarjonta

Kajaanin lukion kurssitarjonnassa on valtakunnallisten opintojen lisäksi mielenkiintoisia erikoiskursseja kuten esimerkiksi sarjakuvakurssi, mediapsykologia, antiikin historia, stressinhallinta- ja rentoutumiskurssi, joilla pääsee soveltamaan omaa osaamistaan.

Lukion opiskelijoilla on mahdollisuus myös täydentää opintojaan sekä ammatti-, ammattikorkeakoulu- että yliopisto-opinnoilla. Kajaanin lukio tekee tiivistä yhteistyötä Kainuun ammattiopiston, Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Urheilupainotteiset opinnot

Urheilupainotteinen ammatillinen- tai lukiokoulutus sopii tavoitteellisesti urheileville, jotka haluavat yhdistää oman lajiharjoittelun ja opinnot.

Urheilupainotteinen koulutus on mahdollista Kajaanin lukiossa ja Kainuun ammattiopiston kaikilla koulutusaloilla. Jalkapallon, jääkiekon, salibandyn, tanssin, kilpa-aerobicin ja yleisurheilun lajivalmennus järjestetään Kajaanissa. Ampumahiihdon, hiihtosuunnistuksen, maastohiihdon, yhdistetyn, uinnin, lentopallon ja pesäpallon valmennus tapahtuu Vuokatissa. Alppihiihdon, freestylen ja lumilautailun valmennus on Rukalla, Kuusamossa. Muiden lajien urheilijoita otetaan akatemiaurheilijoiksi tapauskohtaisesti.

Hakijat hakevat opiskelupaikkaa Kainuun ammattiopistosta tai Kajaanin lukiosta yhteishaussa ja sen lisäksi urheiluakatemiavalmennukseen. Hakijan on täytettävä erillinen urheilijatietolomake, joka toimitetaan hakuaikana osoitteeseen Kainuun ammattiopisto, hakutoimisto, Opintie 3, Oppi 4, 87100 Kajaani. Vuokatin liikunnanohjauksen perustutkinnon urheilijatietolomake palautetaan Sotkamon lukiolle, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo. Lomake löytyy KAO:n ja Kajaanin lukion sivuilta www.kao.fi ja www.kajaaninlukio.fi. Hakijoille järjestetään lajikohtainen pääsykoe huhti-toukokuussa.

Lisätietoa lukio-opinnoista:

Anna Leinonen, p. 044 7100 320, anna.leinonen@kajaaninlukio.fi.

Aihealueet