LUVA-koulutus

Kajaanin lukiossa käynnistyy lukio-opintoihin valmistava LUVA-koulutus maahanmuuttajille ja muille vieraskielisille elokuussa 2017.

Mikä LUVA-koulutus on?
LUVA-koulutus on yhden lukuvuoden mittainen valmistava koulutus, joka tähtää lukio-opintoihin. Lukioon valmistava koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille ja vieraskielisille, joilla on tavoitteena lukio-opinnot tai halu kehittää kielitaitoa muita jatko-opintoja varten.

Kuka voi hakea LUVA-koulutukseen?

• hakijalla on peruskoulun päättötodistus tai vastaavat tiedot ja taidot ulkomailta, mutta ei toisen asteen tai sitä korkeampaa tutkintoa
  • hakija osaa suomea riittävän hyvin, että hän pystyy seuraamaan opetusta LUVA-koulutuksessa

Millainen LUVA-koulutus on?
LUVA-koulutuksessa opiskellaan mm. suomea toisena kielenä, englantia, matematiikkaa ja vapaavalintaisia lukiokursseja. Koulutuksessa opiskellaan 25 kurssia lukuvuoden aikana ja koulutukseen sisältyy lukio-opintoja oman osaamisen tason mukaan.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja LUVA-ryhmällä on oma ryhmänohjaaja.

Miten koulutukseen haetaan?
Koulutukseen haetaan perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haussa 23.5.-25.7.2017 www.opintopolku.fi
Lukioon valmistavaan LUVA-koulutukseen hakeneille järjestetään haastattelu. Haastatteluajat ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

LUVA-opiskelijan tulee varmistaa etukäteen TE-toimistosta osallistumismahdollisuus, mikäli hän on TE-toimiston palvelujen piirissä ja hänen rahoituksensa määräytyy sitä kautta. LUVA-opiskelijalla on mahdollisuus hakea opintotukea.

Lisätietoa
apulaisrehtori Jaana Leinonen, puh. 044 7101201, jaana.leinonen(a)kajaaninlukio.fi
opinto-ohjaaja Anne Parkkari, puh. 044 7101205, anne.parkkari(a)kajaaninlukio.fi
opettaja Outi Piirainen, puh. 044 7157723, outi.piirainen(a)kao.fi